Full service partner

 

Banderen

Vogelaar regelt het

Banderen is een manier om drukwerk af te werken en verzendklaar te maken. Met banderen wordt er een papieren banderol om het product gewikkeld om het product. Daardoor zal het meer opvallen. Wij zijn één van de weinigen in Nederland die nog machinaal kunnen banderen. Vooral tijdschriften, magazines, folders en brochures worden door ons gebandeerd. Dankzij meerdere bandeermachines bent u verzekerd van een korte doorlooptijd en goede afwerking van uw product.

Wat is banderen?

Banderen is het verpakken van een mailing of poststuk met een papieren wikkel (een banderol). De banderol is de adresdrager en zorgt ervoor dat het poststuk niet direct geopend kan worden. Daarnaast is het ook ideaal om een product te promoten of een andere promotionele boodschap te verkondigen. Wij banderen onder andere tijdschriften, magazines, folders, brochures en nieuwsbrieven. 

De banderol kan in verschillende breedtes of hoogtes gemaakt worden en kan naar wens worden vormgegeven. Het bekendste voorbeeld zijn de tijdschriften in het schap van de winkels. Door het tijdschrift te voorzien van een opvallende, gekleurde en mooi vormgegeven banderol valt deze extra op en zal de consument het product eerder waarnemen en daardoor het product eerder kopen.

 

Bundelen drukwerk machinaal Vogelaar
Machinepark lokaal Utrecht

Voordelen banderen

  • U bespaart op portokosten omdat een envelop niet nodig is.
  • Banderen is duurzaam: er wordt geen plastic gebruikt maar gerecycled papier. Het gebruikte bandeerpapier kan ook weer gerecycled worden waardoor de keten rond is.
  • De ontvanger ziet uw boodschap direct. Dit maakt een extra promotionele boodschap op de banderol erg aantrekkelijk.
  • De banderol is in verschillende formaten (hoogtes) leverbaar. Dit is de keus van de klant. Een volledige wikkel om het drukwerk noemen we een ‘volle jas’.
  • De wikkel heeft een natuurlijke uitstraling omdat deze van papier is gemaakt. Dit geeft direct een duurzame ‘look en feel’. De wikkel is in diverse milieuvriendelijke papiersoorten leverbaar.
  • De banderol kan in ‘full colour digitaal’ worden geprint, gepersonaliseerd en geadresseerd of worden bedrukt in offset.
  • Een banderol beschermt het drukwerk tegen openen.
  • De banderol is adresdrager, promotieplek en informatiedrager in één. Naast het adres kan er bijvoorbeeld ook een kortingsactie of QR code opgezet worden. 
  • Een banderol valt op wanneer hij op de deurmat ligt!

 

 

Met oog voor het milieu

Ons uitgebreide machinepark garandeert een korte doorlooptijd van uw mailing met een banderol. Zo weet u zeker dat uw mailing altijd op het afgesproken tijdstip op de deurmat valt.

En dat ook nog met oog voor het milieu: voor ons gehele productieproces mogen we het certificaat CO2-neutraal gebruiken. Door een intensieve samenwerking met PostNL kan zelfs de bezorging CO2 neutraal verzorgd worden. Zo is uw mailing niet alleen prachtig verpakt maar ook nog duurzaam verwerkt.

Benieuwd of banderen ook een interessante optie is voor uw mailing? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over deze bijzondere en opvallende afwerkmethode voor drukwerk.

 

Machine banderen Vogelaar