Full service partner

 

Data verzamelen

Vogelaar regelt het

Data is een ander woord voor gegevens. Data wordt tegenwoordig meestal gebruikt als ander woord voor online gegevens. Maar offline gegevens zijn net zo goed data! Alles is dus data: van adresgegevens tot persoonsgegevens en van het aankoopbewijs tot bezoekersaantallen op de website (of offline).

Waarom data?

In deze digitale samenleving kan je niet meer zonder data. Maar ook als je alleen aan offline promotie wilt doen heb je data nodig.

Data is belangrijk omdat:

  • Er gemeten moet worden hoe je marketingacties of promotieacties het hebben gedaan. Hebben ze genoeg views/clicks opgeleverd? Is de omzet omhoog gegaan of zijn er meer bezoekers gekomen op de landingspagina? Dat weet u alleen als u de data bijhoudt. Daardoor kan er ook gemeten worden welke actie beter werkt voor jullie doelgroep.
  • U met data uw klanten kunt segmenteren. Dankzij de verzamelde data kunt u uw klanten in kleinere groepjes opdelen, bijvoorbeeld vrouwen tussen de 30-49 en een groep tussen de 50-69 jaar oud, mensen met een hond of kat of mensen die in de randstad wonen of juist niet. Deze segmentatie zorgt ervoor dat u uw klanten nog betere en vooral relevantere aanbiedingen kan doen. Wat resulteert in meer conversie.
  • U heeft het nodig om bestaande klantdata te verrijken. Bestaande data verrijken houdt in dat er extra gegevens aan toevoegt worden zoals interesses, (email)adressen of andere voorkeuren. Deze verrijking zorgt weer voor meer segmentatiemogelijkheden en dus meer effect met uw promoties!

 

Veiligheid ict Vogelaar
ICT veiligheid vogelaar beveiligd

Waar moet opgelet worden

Data mag niet zomaar worden verzameld. Data kan namelijk gevoelige gegevens bevatten zoals persoonsgegevens of bijzondere interesses.

Daarom moet er als je met data gaat werken gelet worden op de volgende dingen:

  • Zorg dat de data veilig wordt opgeslagen. Zorg dat zowel de online als de offline database goed beveiligd zijn en dat niet iedereen bij de gegevens kan. Zo voorkom je een datalek.
  • Zorg dat de data goed beheerd wordt. Dat begint al met een zo schoon mogelijke database en een efficiënt databasbeheersysteem. Daardoor kan u uw data gemakkelijker up-to-date houden, data makkelijker analyseren en data makkelijker toepassen.
  • Zorg dat u volgens de regels van de AVG/GDPR werkt. In 2018 is deze wet gewijzigd en wordt er op gehandhaafd.

 

Promotieactie

Als u (meer) data wil verzamelen dan kunt u daar heel goed een promotieactie voor inzetten. Een promotieactie levert niet alleen meer omzet op, maar ook heel veel waardevolle data. Ook kunt u via een promotieactie gemakkelijk first party data verzamelen. De data die u verzamelt is van uzelf, en niet van een third party cookie.

Heeft u al wat klantdata tot uw beschikking? Ook dan is een promotie actie ideaal om uw bestaande data te verrijken met extra gegevens zoals interesses of (email)adressen. Hoe rijker de data, hoe gerichter de campagnes en acties kunnen uitrollen.

 

Vogelaar Mark Bonenkamp
Bureau Vogelaar werkzaam

Vogelaar regelt het

Wilt u ook data verzamelen, of juist uw databestanden verrijken? Laat ons dan een promotieactie voor u uitvoeren en de opgeleverde data voor u beheren. Wij zijn elke dag bezig met informatieveiligheid en databases. Ieder jaar willen wij weer opnieuw ons ISO 27001 certificaat halen. Daarom werken wij iedere dag volledig volgens de AVG. Met ons heeft u dus een veilige partner.

Wilt u ons uw data laten beheren of een promotieactie opzetten voor het verzamelen of verrijken van data? Dan helpen wij u graag! Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken.