Het wat en waarom van fulfilment

Het wat en waarom van fulfilment

donderdag 20 september 2018

Eén van de services die Vogelaar levert, is fulfilment. Maar wat houdt fulfilment precies in en wat kan Vogelaar op dit gebied voor u betekenen? Na een korte uitleg zult u een stuk wijzer zijn over het wat en waarom van fulfilment!

 

Wat is fulfilment?
Eén van de definities van fulfilment is: “Het organiseren, uitvoeren en verlenen van alle diensten die voortvloeien uit en/of volgen op Direct Mail-activiteiten. Hieronder vallen dus: de afwerking en behandeling van alle vormen van respons, de uitvoering van de orders, de administratie van de verkopen en de retouren, serviceverlening aan de afnemers en conversie.”

In ons geval houdt dit in dat Vogelaar uw producten voor u kan opslaan, om- en herverpakken en de administratie en responsverwerking kan uitvoeren. Een heleboel meer dan alleen verzenden dus! Er zijn vier hoofdsoorten te onderscheiden, in het kort beschreven:

 • Logistiek fulfilment
  Logistiek fulfilment is het onderdeel waar het eerste aan gedacht wordt als er wordt gesproken over fulfilment. Hieronder valt het afwikkelen van weborders, het orderpicken en het verzenden van producten naar de klant.

 • Voorraadbeheer
  Voorraadbeheer, de naam zegt het al, is het beheren van je voorraad. Het inzichtelijk maken en houden van wat u, van elk product afzonderlijk, op voorraad hebt liggen.

 • Responsverwerking
  Het verwerken van respons op marketingacties kan als voorbeeld genoemd worden als het gaat over responswerking. Deze respons kan telefonisch zijn, maar ook per post, het internet of per e-mail.

 • Financieel fulfilment
  De financiële afwikkeling van uw orders. Denk aan het beheer van on- en offline geldstromen. Van bijvoorbeeld actierekeningen, incasso van abonnementsgelden en financiële responsverwerking van campagnes en cash & refund acties. Ook het implementeren van betaalmethodes bij een webshop wordt gezien als onderdeel van financieel fulfilment.


Waarom fulfilment laten doen?
Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken natuurlijk! Omdat u druk bent in en met uw eigen bedrijf, kan een fulfilmentbedrijf de oplossing bieden voor uw logistieke processen. Hieronder een aantal voordelen op een rij:

 • Een fulfilmentbedrijf heeft de juiste kennis en middelen in huis om te zorgen dat alles snel en vakkundig zal verlopen.

 • Omdat een fulfilmentbedrijf deze middelen al in huis heeft, worden de kosten aanzienlijk verlaagd ten opzichte van de kosten die u zelf allemaal moet maken om logistieke processen uit te kunnen voeren. Dit is zeker van toepassing op de portokosten.

 • Door het uitbesteden van dit werk houdt ú meer tijd over voor uw overige bedrijfsprocessen. 

Wat kan Vogelaar voor u betekenen?
U wilt dat uw logistieke processen zo goed en snel mogelijk uitgevoerd worden. Vogelaar heeft jarenlange ervaring en zorgt ervoor dat uw klanten een zo plezierig mogelijke ervaring krijgen voor, tijdens én na hun bestelling.

Meer weten over Vogelaar en haar Fulfilmentdiensten? U leest meer over onze fulfilmentservices op onze website. Contact opnemen mag natuurlijk ook. Mark helpt u graag: M: mark@vogelaargroep.nl T: 030-6364186.