Vogelaar neemt voortouw en gaat integraal over op Biofolie

Vogelaar neemt voortouw en gaat integraal over op Biofolie

dinsdag 6 november 2018

Iedereen vindt er wat van, Vogelaar doet er wat aan: de beheersing van de CO2-uitstoot in de wereld. Vanaf 2019 vervangen we de uit aardolie gemaakte sealfolie voor 100% recyclebare biologische sealfolie. We verzenden jaarlijks 25.000.000 direct mails die we voorzien van een sealfolie. Suikerriet folie wordt hiervoor de nieuwe standaard.

Vogelaar neemt deze voortrekkersrol, omdat we een aanzienlijk verschil willen én kunnen maken. Onder het motto ‘verbeter de wereld en begin bij jezelf’ lopen we al jaren voorop op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo produceren we bijv. al jaren CO2-neutraal. Door, als eerste in de markt, over te gaan op deze biofolie bieden we nu ook een product aan dat bijdraagt aan de beheersing van de CO2-uitstoot. Middels een circulair proces.

De divisie ‘Direct Mail’ van Vogelaar behoort tot de top 5 van de verzenders uit Nederland: wij verwerken en verzenden ± 80.000 kg aan sealfolie per jaar. Door het verbannen van de folie, gemaakt uit fossiele brandstoffen, kunnen we daarom een enorm verschil maken. Namelijk een reductie van 250.000 kg CO2-uitstoot per jaar!

Meer informatie over onze overstap en de betreffende folie


Download hier de brochure

Download hier de factsheet